Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

6/3/08: «Το Κίνημα περνά σε νέα φάση μετά το συνέδριο» επανέλαβε ο Γ.Παπανδρέου

«Το Κίνημα περνά σε νέα φάση» υποστήριξε ο Γ.Παπανδέρου κάνοντας λόγο για κρίση η οποία «πόνεσε, δημιούργησε ρωγμές, οι οποίες όμως επουλώνονται». Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, δεν παρέλειψε να δεσμευθεί για άλλη μία φορά για τομές και αλλαγές.
Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι με αυτό, το Κίνημα περνά σε μία νέα φάση, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να γίνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό λόγω του κλίματος απαισιοδοξίας που καλλιεργεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφορικά με τις εξαγγελίες περί τομών στο στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έχει δεσμευθεί ώστε το Κίνημα να προχωρήσει σε αυτές και επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν αλλαγές.
Επιπρόσθετα όρισε ως στόχο του Κινήματος την διαμόρφωση μιας νέας αυτοπεποίθησης «η οποία θα οικοδομηθεί βήμα-βήμα και με συστηματικό τρόπο».
Ο Γ.Παπανδρέου, εμφανίστηκε ενωτικός για άλλη μία φορά λέγοντας ότι απαιτείται να «δουλέψουμε όλοι μαζί» και τόνισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ δεν μοιράζουμε αξιώματα, αλλά δουλειά».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν τον στηρίζουν τα στελέχη του Κινήματος ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα καθενός σε ένα δημοκρατικό κόμμα να έχει τις απόψεις του.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό o κ. Παπανδρέου ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση κάνοντας λόγο για «ντεμέκ μεταρρύθμιση» που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και το ασφαλιστικό σύστημα.
Ερωτηθείς για το θέμα του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για αποκλεισμό της διπλής ονομασίας και για γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος ενώ εκτίμησε ότι το Κόσοβο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, χαιρετίζοντας ωστόσο την θέση αυτής η οποία, όπως είπε, υιοθέτησε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ερωτηθείς σχετικά με την απεργία της ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λοιδορήσει τον εργαζόμενο και το συνδικαλιστικό κίνημα, έκανε λόγο για «διακόπτη» που κατεβάζει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα τη ροή «δις. ευρώ προς τις τράπεζες».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση για τον Αλ.Τσίπρα σημείωσε ότι ότι η χώρα χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ και ο κ. Αλαβάνος θα προσκληθούν να μιλήσουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας και σε ερώτηση περί διαρροών στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πορεία του Κινήματος το οποίο πέρασε εσωτερική δοκιμασία είναι ανοδική και το πρώτο βήμα θα γίνει στο συνέδριο.
Αναφορικά με την περίπτωση συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ επί συγκεκριμένων θεμάτων, αποκλείοντας την συνεργασία αυτή, σε περιπτώσεις όπως η εξωτερική πολιτική, η πάταξη της διαφθοράς και το ασφαλιστικό.
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα με δείτε και σε συλλαλητήρια και σε κινητοποιήσεις, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σέβεται την αυτονομία του εργατικού κινήματος και δεν ταυτίζεται πάντα με τις διεκδικήσεις κάθε συνδικάτου προσθέτοντας ότι η ΝΔ ξεπουλά τα κερδοφόρα φιλέτα και χρεώνει στο Δημόσιο τα προβληματικά.
Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας εφημερίδας ενώ για πιθανότητα να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ίδιος απάντησε «όλα στην ώρα τους».
Ρουσόπουλος: «Γενικόλογες εκθέσεις ιδεών»
«Απέναντι σε μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη πολιτική της Κυβέρνησης για να αντιμετωπισθούν τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ο κ. Παπανδρέου αντιπαρέθεσε και πάλι γενικόλογες εκθέσεις ιδεών».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: