Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

26-27/6/07: Μετά τον κάυσωνα.. φωτιές!

Πάλι κάηκε η Χαλκιδική... αυτή τη φορά ήταν η Σιθωνία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Σιθωνία
ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ στη διάρκεια της νύχτας οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς σε δασική περιοχή στη Σιθωνία Χαλκιδικής, μεταξύ των κάμπινγκ Ζωγράφου και Αρμενιστή.Η φωτιά έχει τεθεί από μερικό έλεγχο, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένεται να πετάξει ελικόπτερο για τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης, αλλά και τη ρίψη υδάτινου φορτίου κατάσβεσης όπου χρειαστεί.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_101223_27/06/2007_195308

Πύρηνες εστίες σε όλη την Ελλάδα
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές σε Φλώρινα, Νέο Ροϊνό και στα Καλιπάκια Αργολίδας. Η φωτιά στο δημοτικό διαμέρισμα Βεγόρων του δήμου Φιλώτα, στη Φλώρινα έσβησε πριν από λίγο, ωστόσο πρόλαβε να αποτεφρώσει εκατό στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 4 στρέμματα γεωργικών καλλιεργειών. Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς η πυροσβεστική υπηρεσία συμμετείχε με 8 οχήματα και 31 άνδρες. Δεν κινδύνεψε κατοικημένη περιοχή. Οι πυρκαγιές στο Νέο Ροϊνό και στα Καλιπάκια έχουν τεθεί υπό έλεγχο με την πυροσβεστική να έχει στείλει από την αρχή 20 πυροσβεστικά αυτοκίνητα με 45 άνδρες, δύο αεροσκάφη και δύο «πετζετέλ» καθώς και ένα ελικόπτερο που έκανε διαρκώς ρίψεις νερού.
Ωστόσο, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε πύρινο κλοιό, καθώς συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές στο Ναύπλιο, όπου κινδύνευσε το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου, στο Λέπραιο Ηλείας, στη θέση Καραούλι στην Ελευσίνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής και στο Λιανοκλάδι Λαμίας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει επί τόπου, ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σημειώθηκε πυρκαγιά 10 χιλ δυτικά της Λαμίας, κοντά στο χωριό Στύρφακα. Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, πήρε αμέσως διαστάσεις, σχηματίζοντας ένα μέτωπο 150 περίπου μέτρων σε δύσβατη περιοχή. Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα ενώ άρχισαν συνεχείς πτήσεις από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πεζετελ κι ένα ελικόπτερο για να περιοριστεί η ένταση της φωτιάς και για να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Συνολικά, 65 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ολόκληρη τη χώρα, όλες όμως τέθηκαν υπό έλεγχο και οι περισσότερες σβήστηκαν. Οι πιο σοβαρές ήταν στη Θήβα, τη Κοζάνη, το Βόλο, τη Τζιά και στο χωριό Λέπρεο στην Ηλεία, όπου οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τις αυλές των σπιτιών.
Επιπλέον, φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο Σέιχ Σου, στο ύψος της γέφυρας του Αγίου Παύλου. δίπλα στον περιφερειακό δρόμο, στο ρεύμα προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατασβέστηκε άμεσα, χωρίς να κινδυνεύσει το δάσος.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_11_26/06/2007_195263

Δεν υπάρχουν σχόλια: