Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

6/6/07: Συνελήφθη στην Ελλάδα ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο, ο 42χρονος Αυστραλός Τόνι Μόκμπελ, συνελήφθη στην Ανω Γλυφάδα.
Έχει κατηγορηθεί για δολοφονικές επιθέσεις, για διακίνηση ναρκωτικών και για ξέπλυμα χρήματος και είχε επικηρυχθεί με 1 εκατ. δολάρια.
H δραστηριότητά του είχε συνδεθεί με μεγάλη υπόθεση διαφθοράς η οποία «οδήγησε» στη φυλακή πολλούς Αυστραλούς αστυνομικούς.
Είχε εξαφανισθεί πριν από τρεις μήνες από την Αυστραλία και είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Τετάρτης, ο εντοπισμός του έγινε έπειτα από συνεργασία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής και αξιωματικών της Oμοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, οι οποίοι είχαν έρθει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και αναζητούσαν το κατάλυμά του.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούσαν για μεγάλη επιτυχία των Αρχών, αφού το θέμα της δραστηριότητας και της αναζήτησης του Μόκμπελ κυριαρχούσε στα ΜΜΕ της Αυστραλίας και ήταν μία από τις προτεραιότητες των διεθνών διωκτικών αρχών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: