Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

25/6/07: Επανάληψη της δίκης για την υπόθεση της ΔΕΚΑ με «βροχή» ενστάσεων

Αρχισε τη Δευτέρα στο Εφετείο η δίκη της υπόθεσης της ΔΕΚΑ με κατηγορούμενους επτά πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η κατηγορία αφορά μαζικές αγορές μετοχών εταιρειών του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου το Μάρτιο έως αρχές Απριλίου 2000 με σκοπό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να ανέβει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου εν όψει των βουλευτικών εκλογών εκείνης της περιόδου.
Η δίκη επαναλήφθηκε μετά από αναίρεση που άσκησε ο Αρειος Πάγος κατά της απαλλακτικής απόφασης που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το 2005.
Στο δικαστήριο σήμερα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής η ΔΕΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Όπως είπαν το Δημόσιο δεν δικαιούται να παραστεί καθώς δεν αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο το σκέλος της απόφασης του προηγούμενου δικαστηρίου που αφορούσε την αποβολή των συνηγόρων του Δημοσίου.
Έθεσαν επίσης θέμα και για την αποβολή της ΔΕΚΑ επικαλούμενοι και πάλι την απόφαση αναίρεσης, σύμφωνα με την οποία αμέσως ζημιωθέν από τις δραστηριότητες της ΔΕΚΑ είναι το ελληνικό Δημόσιο.
Η υπεράσπιση υπέβαλε επίσης ένσταση και για την εκπροσώπηση της ΔΕΚΑ από ιδιώτες δικηγόρους και όχι από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.Ο εισαγγελέας έδρας Ηλίας Κολιούσης χαρακτήρισε «νομικά βάσιμες» τις αιτιάσεις της υπεράσπισης και ζήτησε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί την Τετάρτη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: