Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

18/6/07: νέα υδατοδρόμια

Δημιουργούνται 26 νέα υδατοδρόμια σε μικρά νησιά για τη δρομολόγηση υδροπλάνων

Στην υπογραφή κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη δημιουργία 26 νέων υδατοδιαδρόμων, κυρίως σε απομονωμένα μικρά νησιά, προχωρούν οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννης και Μεταφορών Μ.Λιάπης. Έτσι ο συνολικός αριθμός των προορισμών με υδροπλάνα αυξάνεται σε 36.
Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα παροχής χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την εκτέλεση δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας με υδροπλάνα για τη δωρεάν μεταφορά των κατοίκων, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα δώσει προοπτική στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά που ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους.
Υδατοδρόμια θα δημιουργηθούν σε Αγιο Ευστράτιο, Ανάφη, Αντικύθηρα, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κουφονήσι, Λειψούς, Μαθράκι, Νίσυρο, Οθωνούς, Οινούσσες, Σίκινο, Σχοινούσα, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά.
Με κοινές υπουργικές αποφάσεις των ΥΕΝ και Μεταφορών έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα υδατοδρόμια στους λιμένες Πατρών, Λαυρίου, Καλύμνου, Λευκάδας, Κέρκυρας, Παξών, Ιθάκης, Ίου και Ιωαννίνων. Ήδη εκτελούνται δρομολόγια υδροπλάνων από την Πάτρα προς την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα, καθώς και από το λιμένα Λαυρίου προς Κυκλάδες - Δωδεκάνησα.
Ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες για την έγκριση υδατοδρομίων στην περιοχή της Κρήτης, στη Σητεία, στον Αγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στη Γαύδο. Εξάλλου δύο νέες εταιρείες εκδήλωσαν ήδη το ενδιαφέρον τους να δρομολογήσουν υδροπλάνα από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική, στην περιοχή του Αγίου Όρους, στη Λήμνο, στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το Λαύριο προς Πάτρα, Καλαμάτα και Γύθειο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: