Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

29/6/07: Μάχη με τις φλόγες σε 120 μέτωπα

Σε σχετική ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ωστόσο, καταγράφονται εστίες αναζωπύρωσης στις θέσεις Κεραμίδι και Φλαμπούρι. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νομαρχία Αν.Αττικής. Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται, λόγω αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων.
Μιλώντας στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση ο δήμαρχος Θρακομακεδώνων περίεγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στην Πάρνηθα, τον τελευταίο ουσιαστικά πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.
Ο ίδιος μίλησε για ανυπολόγιστη καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας. «Είδα ελάφια και άλλα ζώα να καίγονται ζωντανά» τόνισε.
Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Σχηματάρι, Αυλίδα, Δήλεσι, Νεοχώρι και Καλαμάκι Μαγνησίας, καθώς και στην Αγιά της Λάρισας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα. Στο Σχηματάρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε.
Mάχη με τις φλόγες και στη Θεσσαλονίκη, σε μεγάλη έκταση μεταξύ των περιοχών Λοφίσκος, Πέντε Βρύσες, Κολχικό και Δρακόντιο στο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ έχουν αποτεφρωθεί περίπου 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, πουρναριών καθώς και θερισμένων χωραφιών.
Στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 40 οχήματα και 80 πυροσβέστες.
Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε επιφυλακή, το 50% της αστυνομικής δύναμης σε όλη την Ελλάδα. Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ» και Σωτηρία, καθώς και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Πολύδωρας: «Σχετική επιτυχία»
Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Επίσης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κόης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βύρων Πολύδωρας είπε ότι οι Αρχές έδωσαν δύσκολες μάχες με σχετική επιτυχία. «Σε δλυο νύχτες και τρες μέρες δώσαμε μάχη με έναν τεράστιο αριθμό εστιών αναζωπύρωσης και τις εξουδετερώσαμε και αυτός είναι ο ορισμός της σχετικής επιτυχίας» εξήγησε.
Ο ίδιος είπε ότι η μάχη συνεχίζεται και ότι ο δύσκολος καιρός δεν πέρασε. Παράλληλα, απέρριψε τα περί ολιγωρίας στην περίπτωση της Πάρνηθας.
Ο κ. Πολύδωρας είπε ακόμα ότι η επιχείρηση συνεχίζεται στα Δερβενοχώρια, ενώ στη Μαγνησία σπεύδουν επιπλέον εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.
Νωρίς το πρωί αναχωρεί από τη Γενεύη για την Αθήνα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, διακόπτοντας τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα θα προεδρεύσει σύσκεψης παρουσία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Νίκου Αθανασάκη, του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου, των βουλευτών Αλ.Παπαδόπουλου, Χρ.Πρωτόπαπα, Χρ.Παπουτσή, Ευ.Βενιζέλου και Ευ.Αργύρη.
Επίσης, θα λάβουν μέρος η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, οι νομάρχες Αθήνας Γιάννης Σγουρός και Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης και άλλα αρμόδια στελέχη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: