Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

13/6/07: Κινητοποιήσεις κατοίκων για την Μαρίνα Ζέας

Την απόφασή τους να μην αποδεχθούν καμιά ενέργεια η οποία αποκόπτει την Μαρίνα Ζέας από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι, τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Πλατείας Αλεξάνδρας, Πασαλιμανιού και Φρεατίδας, με αφορμή σειρά παράνομων, όπως είπαν, ενεργειών της εταιρίας `ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΑΕ` και την δίκη την Παρασκευή 15/6 του πανεπιστημιακού Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος κατηγορείται ότι προξένησε ζημιά σε μπάρα που τοποθέτησε η εταιρία.
Εκπρόσωποι των κάτοικοι των παραπάνω περιοχών αναφέρθηκαν στην έκρηξη που έγινε το πρωί σε σκάφος που ήταν στη Μαρίνα. Πριν δύο χρόνια, τόνισαν, είχαμε συμβάν με μαχαίρωμα, μετά με έκρηξη σε κάποιο σκάφος και τώρα με βόμβα. Είναι ξεκαθαρίσματα που συμβαίνουν κάτω από τα σπίτια μας, εκεί που κάνουν βόλτα τα παιδιά μας και αυτό είναι πολύ σοβαρό.
Τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων αναφέρθηκαν σε μια σειρά από ενέργειες της εταιρίας, οι οποίες χαρακτηρίσθηκαν παράνομες τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πειραιά και τη Νομαρχία όσο και από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Ωστόσο, είπαν, η εταιρία συνεχίζει να προσπαθεί να αποκόψει τη Μαρίνα Ζέας από τους κατοίκους.Για την κατηγορία εις βάρος του Νίκου Μπελαβίλα, είπαν ότι ουδέποτε προξένησε ζημιά στην μπάρα, αφού όταν πέρασε από εκεί ήταν ανεβασμένη. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Θεόδωρος Δρίτσας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης `ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ` και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πειραιά. Οι πανεπιστημιακοί Αλκης Ρήγας και Νίκος Μπελαβίλας και μέλη της Επιτροπής Κατοίκων.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5592&subid=2&pubid=35147

Δεν υπάρχουν σχόλια: