Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

31/7/07: Eν μέσω αποδοκιμασιών η υποδοχή του κυβερνητικού κλιμακίου στο Αίγιο

Με αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η άφιξη των Προκόπη Παυλόπουλου, Ευάγγελου Μπασιάκου και Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στην Αιγιάλεια την Τρίτη.
Οι τρεις υπουργοί έφτασαν στο Αίγιο το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη για τα προβλήματα στο νομό Αχαΐας από τις πυρκαγιές.
Μετά τη σύσκεψη αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για την ανακούφιση των πυροπαθών.
Ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί σειρά μέτρων για τους πυροπαθείς της Αιγιαλείας. Σε κάθε νοικοκυριό θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 3.000 ευρώ, ενώ οι κάτοικοι θα λάβουν το 1/3 του συνολικού κόστους ανοικοδόμησης δωρεάν.
Οι κάτοικοι της Αιγιαλείας, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές, θα λάβουν το 1/3 του συνολικού κόστους ανοικοδόμησης δωρεάν, ενώ το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί από άτοκο δάνειο 15ετους διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος.
Για τις επισκευές, θα χορηγηθεί βοήθεια 130 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για την αντικατάσταση της οικοσκευής 6.000 ευρώ.
Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε επίσης την αποστολή κονδυλίων στην Νομαρχία Αχαΐας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Τα κονδύλια που θα αποσταλούν σύμφωνα με τον περιφερειάρχη είναι τα εξής: 600.000 ευρώ θα δοθούν στην Νομαρχία Αχαΐας, 300.000 ευρώ θα δοθούν στο Δήμο Αιγίου, 200.000 ευρώ στον δήμο Διακοφτού, 150.000 ευρώ στον δήμο Ακράτας και 50.000 ευρώ στην κοινότητα Λεοντίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: