Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

25/7/07: Τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη σχεδίαζε δίκτυο αποστράτων στην Τουρκία

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από απόστρατους αξιωματικούς που συνδέονται με υπερεθνικιστικές οργανώσεις αποκαλύπτει τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια ανακρίσεων στη γειτονική χώρα.
Η έρευνα των τουρκικών δικαστικών αρχών ξεκίνησε από τον περασμένο μήνα, όταν το παράνομο δίκτυο εξαρθρώθηκε, αφού προηγουμένως βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά σε παράπηγμα στην περιοχή Ουμράνιγιε της Κωνσταντινούπολης.
Πληροφορίες από την ανάκριση που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Aksam αναφέρουν ότι στον υπολογιστή του Προέδρου του «Συλλόγου των Εθνικών Δυνάμεων» Μπεκίρ Οζτούρκ βρέθηκαν στοιχεία από την προετοιμασία δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Δολοφονικές επιθέσεις από την ίδια οργάνωση φέρεται να προετοιμάζονταν ακόμη εναντίον του Πατριάρχη των Αρμενίων Μεσρόπ Μουταφιάν και του εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Ισαάκ Αλατόν.
Ο Μπεκίρ Οζτούρκ συνελήφθη στα πλαίσια ανάκρισης για την οργάνωση των απόστρατων αξιωματικών που είχε στην κατοχή της οπλοστάσιο από χειροβομβίδες, βόμβες και άλλα όπλα που προέρχονται από τις αποθήκες του στρατού.
Το δίκτυο των αποστράτων συνεργάζονταν με την εθνικιστική οργάνωση «Κίνημα Συσπείρωσης των Πατριωτικών Δυνάμεων» και άλλες 4 ακόμα παρεμφερείς οργανώσεις. Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2006, έχει 105 Γραφεία σε 40 νομούς και συνολικά περίπου 600.000 μέλη.
Η ανακριτικές αρχές ζήτησαν από τις αρχές ασφάλειας και τις υπηρεσίες πληροφοριών, της Xωροφυλακής, της ΜΙΤ και την Διεύθυνση Ασφαλείας της αστυνομίας να αυξήσουν την ασφάλεια τόσο του Οικουμενικού Πατριάρχη όσο και του Πατριάρχη των Αρμενίων και του Ισαάκ Αλατόν, αναφέρει η εφημερίδα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: