Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

30/7/07: Αποζημίωση 300.000 ευρώ για αμέλεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Αποζημίωση 300.000 υποχρεούται να καταβάλει άμεσα το Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου στην οικογένεια 40χρονης που πέθανε πριν από 20 χρόνια από πάθηση στα νεφρά η οποία εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Η 40χρονη, μητέρα πέντε παιδιών, εισήχθη στο νοσοκομείο το Σάββατο 6 Ιουλίου 1996 με αφόρητους πόνους και άλλα συμπτώματα κολικού, αναφέρει τη Δευτέρα η Ελευθεροτυπία.
Ο γιατρός που εφημέρευε εκείνο το απόγευμα δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο και έδινε οδηγίες από το... σπίτι του.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αθωώθηκε όμως στο Εφετείο λόγω αμφιβολιών.
Η απόφαση αυτή δεν επηρέασε την πολιτική εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Το Νοσοκομείο καλείται τώρα να καταβάλει από 44.000 ευρώ στα πέντε παιδιά της ασθενούς, 44.000 στον άνδρα της, 30.000 στη μητέρα της και από 3.000 ευρώ στα αδέλφια της.
Στο δικαστήριο, η οικογένεια της 40χρονης υποστήριξε ότι η γυναίκα δεν θα είχε πεθάνει αν είχε υποβληθεί σε ένα απλό υπερηχογράφημα, που θα αποκάλυπτε το πρόβλημα και αν ο εφημερεύων γιατρός ήταν παρών. Ο γιατρός και η διοίκηση του νοσοκομείου, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι ο θάνατος προήλθε από θανατηφόρο οξεία νεφρική σωληναριακή νέκρωση.
Το Βενιζέλειο μπορεί τώρα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο μεταξύ όμως θα πρέπει να καταβάλει τις αποζημιώσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: