Το Ασφαλιστικό κυριάρχησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Θ.Ρουσόπουλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε βέβαιος ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα ακολουθήσουν αυτά που περιέγραψε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ό,τι είχε πει προεκλογικά ο πρωθυπουργός ισχύει, ενώ σε ερώτηση για τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση Μανώλη για πλήρη κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, απάντησε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στη Βουλή.
Σε ερώτηση αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης κάτι τέτοιο. Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της ΝΔ θα ακολουθήσουν αυτό το οποίο ουσιαστικά ο πρωθυπουργός προδιέγραψε στις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να προχωρήσει σε αλλαγή των ρυθμίσεων για το εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η οποία είχε ήδη ειπωθεί από την προεκλογική περίοδο.»
Ερωτηθείς για τις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό παρέπεμψε στα όσα θα ανακοινώσει σχετικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τετάρτη ο κ. Μαγγίνας.
Σε άλλη ερώτηση διευκρίνισε ότι υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες, σημειώνοντας ότι κάποια από αυτές έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ για τα όρια ηλικίας είπε ότι δεν νοείται να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη 40 ή 42 ετών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τις κοινωνικές αντιδράσεις και απάντησε πως υπάρχουν απόψεις που αντιτίθενται στις προτάσεις της κυβέρνησης και τόνισε πως το Ασφαλιστικό δεν αλλάζει για αόριστους ή αόρατους λόγους, αλλά γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί και να σωθούν Ταμεία που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.
«Η αντίδραση είναι απέναντι στο μέλλον των παιδιών μας. Η κυβέρνηση δεν προσεγγίζει το θέμα για προσωπικούς λόγους, αλλά για να βοηθήσει ώστε οι επόμενες γενιές να έχουν υγιές ασφαλιστικό» επισήμανε.
Όσο για τους λόγους που ασχολείται η κυβέρνηση και με τα υγιή ταμεία, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως ένα από τα μείζονα προβλήματα είναι η πολυδιάσπαση, αφού τα 155 ή και περισσότερα ταμεία είναι πρόβλημα, όταν σε άλλες χώρες υπάρχει μόνο ένα ταμείο.
«Δεν πάμε στο ένα Ταμείο. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά από 30 χρόνια από την τότε κυβέρνηση» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου