«Μου έθιξαν το όνομα και την τιμή μου. Έχουμε πρόβλημα» δηλώνει με νόημα ο Βύρων Πολύδωρας σε νέα συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιλέξει το δρόμο της σιωπής. «Δεν μπορούν να με καθηλώσουν σε σιωπή. Μόνο διά φυσικού θανάτου να τους πείτε» λέει χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτηρίζει «ωφέλιμη» την είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή.
Μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης καταθέτει το δικό του πολιτικό μανιφέστο, βασισμένο στην «ηθική, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία στον κοινωνικό και πολιτικό βίο», κατηγορεί τον προκάτοχό του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, για ρουσφετολογικές προσλήψεις στην ΕΥΠ και απαξιώνει το διάδοχό του στην Κατεχάκη, Παναγιώτη Χηνοφώτη, λέγοντας ότι βρίσκεται στη σκιά του Προκόπη Παυλόπουλου.
Αποκαλύπτει δε, ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η οποία ωστόσο δεν έγινε ποτέ δεκτή. Χαρακτηρίζει αβέβαιο το πολιτικό του μέλλον και επιτίθεται εναντίον όσων προσπαθούν να του επιβάλουν σιωπή. «Είναι εκείνοι που μου κάνουν τηλεοπτικό γιουχάισμα. Ομάδικό τηλεοπτικό γιουχάισμα» λέει.
Και διαμηνύει: «Υπερτιμούν τις δυνάμεις τους και θεωρούν ότι μπορούν να με καθηλώσουν σε σιωπή. Μόνο διά φυσικού θανάτου. Μόνο διά φυσικής εξοντώσεως να τους πείτε».
Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να σκέφτεται τη διαγραφή του κ. Πολύδωρα και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το περιβάλλον του τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης αφήνει να εννοηθεί ότι, εάν ο κ. Καραμανλής προχωρήσει στη διαγραφή και προκηρύξει εκλογές με 151 βουλευτές, «τότε θα έχει διαπράξει συνταγματική εκτροπή».
«Το Σύνταγμα ρητώς αναφέρει ότι οι 151 βουλευτές αποτελούν πλειοψηφία. Προσφυγή στις κάλπες με 151 βουλευτές είναι αντισυνταγματική» διαμηνύουν κύκλοι του κ. Πολύδωρα, τονίζοντας ότι η διαφοροποίησή του δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για πρόωρες εκλογές.
* Την ίδια ώρα, τη διαφωνία του με την αύξηση του ΦΠΑ εκφράζει ευθέως ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. «Αν υπάρξει υστέρηση εσόδων, να εξετάσουμε κάποιες περικοπές δαπανών» αντιτείνει, υποστηρίζοντας: «Σίγουρα κανείς δεν θέλει αύξηση του ΦΠΑ. Ούτε μέσα ούτε έξω από την κυβέρνηση».
Εισηγείται δε, στροφή της οικονομικής πολιτικής από τις αλλαγές που αφορούν στα ελλείμματα, το χρέος και τον πληθωρισμό, σ' εκείνες που σχετίζονται με τη γραφειοκρατία, τις μονοπωλιακές καταστάσεις και τα καρτέλ.
Newsroom ΔΟΛ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου