Αρνητική ως προς το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποκλοπών εμφανίστηκε την Παρασκευή η κυβέρνηση, μία ημέρα μετά την εισαγγελική απόφαση που ορίζει να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε πως τα αιτήματα που διατυπώνονται «αποβλέπουν στο θόρυβο, τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα ήταν επιβεβλημένη αν η Δικαιοσύνη διαπίστωνε εμπλοκή πολιτικών και παρέπεμπε σχετικό πόρισμα στη Βουλή.
Ο κ. Αντώναρος υποστήριξε πως εξ αρχής η κυβέρνηση διά του υπουργείου Δικαιοσύνης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πως μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της παράβασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων.
Τόνισε επίσης ότι ο χρόνος της προκαταρκτικής εξέτασης παρατάθηκε νόμιμα δύο φορές με σχετική διαταγή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πως εν συνεχεία διενεργήθηκε κύρια ανάκριση από τον εφέτη ανακριτή που όρισε ομόφωνα η ολομέλεια του εφετείου Αθηνών. Στο σημείο αυτό ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι σχετικό αίτημα - πρόσκληση είχε διατυπώσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.Τέλος, σημείωσε πως οι δράστες του αδικήματος για το οποίο ασκήθηκε η δίωξη παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστοι και ότι η κυβέρνηση, από τον Απρίλιο του 2006 -πριν ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση- σύστησε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με στόχο, όπως είπε, την αναβάθμιση και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην ασφάλεια των επικοινωνιών.Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο, η επιτροπή έχει ήδη παραδώσει σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς και θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή προς ψήφιση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου