Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

30/5/07: "Καμπάνα" από την ΤτΕ σε τράπεζα για τη διάθεση ομολόγου σε Ταμείο

Tο πρώτο πρόστιμο σε τράπεζα για τη διάθεση δομημένων ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία επέβαλε την Τετάρτη η Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ απεφάσισε να επιβάλει στην τράπεζα κύρωση με τη μορφή άτοκης κατάθεσης έξι μηνών, ποσού 8 εκατ. ευρώ, για την εκ μέρους της υιοθέτηση -κατά παράβαση της σχετικής με τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών Πράξης του Διοικητή της ΤτΕ- «απροσφόρου και αναντιστοίχου με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τρόπου υπολογισμού της προμήθειας, η οποία διαμορφώθηκε τελικώς σε υπερβολικό ύψος».
Η Τράπεζα της Ελλάδος διαπίστωσε ότι η προμήθεια που εισέπραξε η εν λόγω τράπεζα (που δεν κατονομάζεται) έφθασε το 10,42%. Από τις συναλλαγές άλλων τραπεζών με δομημένα ομόλογα προέκυψε ότι κατά μέσο όρο η προμήθεια διαμεσολάβησης δεν υπερέβη το 2,88%, η οποία κρίνεται από την ΤτΕ «ρεαλιστική».
Ωστόσο η τιμωρηθείσα τράπεζα χρέωσε σε συναλλαγές που είχε με συγκεκριμένο Ταμείο προμήθεια που κυμάνθηκε από 4% έως και 10,42%. Τέλος, ως προς τις συναλλαγές αναδοχής των δομημένων ομολόγων η προμήθεια ανήλθε έως και σε 3,10%.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=805828&lngDtrID=251

Δεν υπάρχουν σχόλια: