Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

26-29/4/07: Αναρχία στην Αθήνα

Επιδρομές κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια και στη βάση των ΜΑΤ στο Γουδή
Αναταραχή στο κέντρο της Αθήνας με εμπρησμούς και επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία

Κλασσικό αντι-εξουσιαστικό κύμα στην Αθήνα..
Η αντί-δραση στην δράση(!) της εξουσίας εκδήλωνεται με φθορά ξένης περιουσίας, η οποία όμως κατά κύριο λόγο είναι δημόσια περιούσια.

Όλη την εβδομάδα 23-30/4/2007 είχαμε "επιθέσεις" κυρίως σε δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα και πολιτικούς! Η μη αντί-δραση του κράτους στην δράση(!) των στοιχείων αυτών οδήγησε σε αύξηση του αριθμού και της έντασης των επιθέσεων. Αποδέκτης των επιθέσεων η Αστυνομία, ο κρατικός βραχίονας τήρησης της έννομης τάξης.

Ερωτήσεις:
1. Υπάρχει δυνατότητα κάποιος να αντισταθεί στην δύναμη της κρατικής θέλησης;
2. Η κρατική θέληση - που είναι ενάντια σε τέτοια περιστατικά - γιατί δεν εκδηλώνεται;
3. Ποιος κερδίζει εντυπώσεις και περνάει μηνύματα όταν έχουμε τέτοιες αντι-δράσεις; Ιδιαίτερα όταν όλες οι πολιτικές παρατάξεις αποδοκιμάζουν αυτές τις ενέργειες..

Απαντήσεις:
1. ΚΑΝΕΙΣ!
2. Από το 1974 και μετά, η Αστυνομία ακολουθεί κυρίως παθητική στάση - όπως αυτή που συνήθως εκδηλώνει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Τις ελάχιστες φορές που δεν την ακολούθησε είχαμε τον Μελίστα, ίσως και κάνα-δυό ακόμα, και πολλούς στα νοσοκομεία και σε προσαγωγή. Γενικά, η πολιτική βούληση οδηγεί την Αστυνομία σε παθητικό ρόλο.
3. «Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται από τις επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών τμημάτων και τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων είναι σε τι αποσκοπούν και ποιους ωφελούν, είναι φανερό ότι αυτού του είδους οι ενέργειες χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται από τις δυνάμεις του συστήματος, που επιδιώκουν να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα, για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Παρά την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιούν, υπάρχει χώρος για αυτό το ερωτημα, που όμως παραμένει αναπάντητο και ίσως θυμίζει θεωρίες συνομωσίας, χωρίς όμως να είναι παράλογο.

Η μόνη παρατήρηση που εκφράζω είναι ότι η θεωρία συνομωσίας πίσω από τέτοια περιστατικά αντηχεί ήδη από την δεκαετία του 1980: αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από κάτι που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό στα μάτια των κυβερνώντων.
Εθχές (τη δεκαετία του '80), η διαδήλωση των συνταξιούχων έξω από το Μαξίμου και το ξύλο από τα τότε ΜΑΤ ενώ η τότε κρατική TV έδειχνε τουρκικές παραβιάσεις μόνο.
Σήμερα, το πικρό πολιτικό σκάνδαλο των ομολόγων και τις επί δύο μήνες αποκαλύψεις απέναντι στις αναταραχές των γνωστών και ως γνωστών-αγνώστων...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=797605&lngDtrID=244
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=797350
http://athenstock.blogspot.com/2007/04/blog-post_5409.html

Τελευταία αποκάλυψη ομολόγων -Ταμείων ΤΣΠΕΑΘ-ΤΑΞΥ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=797846&lngDtrID=251

Δεν υπάρχουν σχόλια: