Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

24/4/07: Νεκρός μαθητής σε πενθήμερη εκδρομή

"Νεκρός βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην πισίνα του ξενοδοχείου «Bintzan inn» της Κέρκυρας 18χρονος μαθητής Τεχνικού Λυκείου από την Ξάνθη, ο οποίος συμμετείχε στην πενθήμερη σχολική εκδρομή στο νησί. "
"Οι μαθητές έφτασαν στο ξενοδοχείο το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά τη νύχτα ομάδα μαθητών βγήκε από τα δωμάτιά τους και πήγε στην πισίνα. Ο άτυχος νεαρός πνίγηκε, καθότι δεν γνώριζε κολύμπι."
"Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο μαθητής που έχασε τη ζωή του αποτελεί ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών, με τον τρόπο οργάνωσης και του περιεχομένου τους που έχει διαμορφωθεί. Το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους»".

Ο νεαρός ομολογουμένως δε κατάφερε να έχει τον έλεγχο του εαυτού του! Δεν ήξερε κολύμπι και μόλις είδε νερό και πισίνα ..βούτηξε μέσα...
Δυστυχώς κανείς δεν βλέπει την πενθήμερη εκδρομή ως επιβράβευση προσπαθειών.. Είναι απλά ένας θεσμός που εξυπηρετεί πολλούς και κυριώς τον εσωτερικό τουρισμό...
Επιπλέον, οι εκδρομές αυτές δεν έχουν κανένα εκπαιδευτικό χαρακτήρα παρά επιτρέπουν στους μαθητές να παρεκτραπούν εκτός έδρας, σε νόμιμα πλαίσια και με την υπεύθυνη εποπτεία των καθηγητών τους.

Πραγματικά, δεν υπάρχει νόημα στις πενθήμερες εκδρομές με το σύστημα που διεξάγονται..

Ευτυχώς, η απαιτούμενη κοινωνικά μείωση κόστους οδηγεί όλο και περισσότερα σχολεία στο εξωτερικό! Οι πιθανότητες παρεκτροπής μειώνονται, υπάρχουν μουσεία για να σκοτώσει κάποιος τον χρόνο του ενώ ο φόβος του άγνωστου λειτουργεί θετικά.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=796900

Δεν υπάρχουν σχόλια: